1 - Wat is Marketing?
2 - Consumentengedrag
3 - Marketingomgeving
4 - Marktonderzoek
5 - Marktsegmentatie
6 - De strategische ondernemingsplanning
7 - De marketingplanning
8 - De marketingorganisatie
9 - Product en assortiment
10 - Merkenbeleid
11 - Productontwikkeling en de productlevenscyclus
12 - Groothandels- en detailhandelsmarketing
13 - Handelsbedrijven
14 - Fysieke distributie
15 - Distributiebeleid
16 - Strategische prijsbeslissingen
17 - Tactische prijsbeslissingen
18 - Promotie
19 - Reclame
20 - Persoonlijke verkoop
21 - Sales promotion, public relations en sponsoring
22 - Direct marketing
23 - Businessmarketing
24 - Dienstenmarketing
25 - Not for profit marketing
26 - Citymarketing
27 - Digitale Marketing
28 - Guerrilla Marketing


Wat vind jij?

Focus is voor elke onderneming belangrijk.


Wij passen Product Leadership toe.Wij passen Operational Excellence toe.Wij passen Customer Intimacy toe.Wij hebben geen scherpe focus.

Over ons

Ton Bil

Toen ik 8 was liep ik als jong verkoper van deur tot deur bij mij in de buurt. Mijn tools waren mijn zelfgemaakte spulletjes en het ware verhaal over de kooi met twee parkieten die ik wilde kopen. Het verkopen zat er dus vroeg in. Later werd marketing mijn vak, en vanaf 1990 heb ik daarin met veel plezier les gegeven.

Als marketingconsultant en docent, ben ik voorstander van ehtische marketing. Ik vind dat we de consument geen onzin moeten verkopen, en ook niet proberen te manipuleren met als excuus: "Als ze het kopen, zullen ze het wel nodig hebben."

Het plezier in lesgeven bracht me in contact met Frans van Rooij, want die heeft dat ook. Wij vinden het leuk om mensen kennis bij te brengen, te stimuleren in hun ontwikkeling. Zelf doe ik dat momenteel vooral als coach op het terrein van emotionele en zingevingsvragen. Vandaar mijn website verderinliefde.nl

 

Frans van Rooij

Tijdens mijn HBO opleiding kreeg ik ongeveer elke week van één van de leraren de vraag: "Later als jullie groot zijn, wat doen jullie dan?" Ik heb veel profijt gehad door antwoord te geven op deze vraag. Op momenten dat ik voor belangrijke keuzes in mijn leven stond, hielp die stip op de horizon in het vinden van mijn juiste antwoord.

Mijn persoonlijke drijfveer is om ambitieuze mensen op een inspirerende manier zelf antwoord te laten vinden en nemen op allerlei ontwikkelingen in de snel veranderende wereld. Ik maak daarbij als zelfstandige ondernemer onderdeel uit van wisselende platforrmen met gelijkgestemde waarden. Ik vertaal mijn talenten pro - actief in coachen, trainen en adviseren van individuen en teams. Ik schuw daarbij niet om bestaande regels en aanpak omver te gooien. Mede daardoor heb ik elke dag plezier in het toepassen van mijn talenten. WikiMarketing is daar een voorbeeld van. Maar ook mijn andere activiteiten:

www.performanceconsulting.nl

www.performancecollege.com

www.performancecoaching.nl