1 - Wat is Marketing?
2 - Consumentengedrag
3 - Marketingomgeving
4 - Marktonderzoek
5 - Marktsegmentatie
6 - De strategische ondernemingsplanning
7 - De marketingplanning
8 - De marketingorganisatie
9 - Product en assortiment
10 - Merkenbeleid
11 - Productontwikkeling en de productlevenscyclus
12 - Groothandels- en detailhandelsmarketing
13 - Handelsbedrijven
14 - Fysieke distributie
15 - Distributiebeleid
16 - Strategische prijsbeslissingen
17 - Tactische prijsbeslissingen
18 - Promotie
19 - Reclame
20 - Persoonlijke verkoop
21 - Sales promotion, public relations en sponsoring
22 - Direct marketing
23 - Businessmarketing
24 - Dienstenmarketing
25 - Not for profit marketing
26 - Citymarketing
27 - Digitale Marketing
28 - Guerrilla Marketing


Wat vind jij?

Focus is voor elke onderneming belangrijk.


Wij passen Product Leadership toe.Wij passen Operational Excellence toe.Wij passen Customer Intimacy toe.Wij hebben geen scherpe focus.

18 - Promotie

18.0 - Inleiding

"Hoe zie jij eigenlijk de toekomst van het communicatievak?" vraagt Jozef tijdens de pauze aan Achmed, een medestudent. Die kijkt verontwaardigd op uit zijn tijdschrift. "Hoezo?" vraagt Achmed. Jozef reageert: "bij diverse vakken stellen de docent ons telkens de vraag: 'hoe ziet dit vak eruit in het jaar 2020, of nog erger: in 2050?' En elke keer bepraten wij dan ontwikkelingen, extrapoleren cijfers, gaan we met scenario's aan de slag. Maar onzed docent communicatie heeft dat nog niet aan ons gevraagd. En nou vroeg ik mij af: hoe ziet de toekomst van het communicatievak eruit bijvoorbeeld in het jaar 2030?"

"Dat is al een keer bekeken," is de nuchtere reactie van Achmed. Hij vervolgt: "Het Platform Communicatie Rotterdam heeft in mei 2014 door vier scenario's ontdekt dat de traditionele massacommunicatie in 2030 verdwenen is."
"Hoe moet ik dat weten?" vraagt Jozef. Achmed lacht: "Door te communiceren." Jozef: "Communiceren, communiceren. Wat is dat dan nog? Ik heb het idee dat iedereen alles maar communiceren noemt. Daar moet toch een lijn in zitten? En hoezo verdwijnt dat de traditionele massacommunicatie? Wat bedoelen zij daar nu weer mee? Dat bedrijven dan geen reclame meer maken? Laat me niet lachen. Dat kan toch niet! Als je wat wilt verkopen, moet je promotie maken. Zo heb ik dat geleerd. En promotie kost geld, dus moet je plannen. Weet je wat ik ga doen? Ik ga chatten. Kijken of iemand mij met die vraag van de toekomst kan helpen." Stel: jij gaat met Jozef chatten. Hoe ga je hem helpen?

Meer weten over dit onderwerp? Zie:Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren