Blogs

Jouw blog hier? Meld je aan voor een gratis account!

Veel bedrijven kramen onzin uit door 'Agile' te roepen

In deze tijdsgeest dienen bedrijven wendbaar te zijn: Agile toe te passen. Een bedrijf wendbaar maken gaat niet alleen over de inrichting van een organisatie (structuur) maar ook over een... Lees meer »
Frans van Rooij
21 augustus 2019

5 acties waarmee je het LinkedIn-algoritme blij maakt

Niet alles wat je op LinkedIn post wordt aan al je connecties getoond. LinkedIn heeft namelijk een algoritme dat bepaalt wie wat te zien krijgt. Gelukkig niet willekeurig en dus positief te... Lees meer »
Amanda Hendriks
4 augustus 2019

Als men doel en middel verwart, raakt men klanten kwijt.

Wil jij het nieuws lezen op het moment dat je daaraan toe bent, waar en wanneer dan ook en vanuit vele invalshoeken (bijvoorbeeld via Internet)? Of wil jij 's ochtends wachten tot de krant op je mat... Lees meer »
Frans van Rooij
22 juli 2019

Positieve reviews altijd waardevol voor je bedrijf? NEE HOOR!

  Huh? Hoezo niet Maud? Ik zal het je uitleggen.   Weet je waar het misgaat in 80% van de referenties? Ze zijn te algemeen. ·       “Piet... Lees meer »
Maud Ebbekink
1 juli 2019

Wat is jouw Net Promoter Score (NPS)?

De Net Promoter Score (NPS) is een eenvoudig maar krachtig instrument om met één enkele vraag klantentevredenheid te meten, en bijgevolg een indicatie te krijgen van het groeipotentieel... Lees meer »
Pepijn van Rooij
24 juni 2019

Customer Intimacy versus Faux Intimacy

Klantgerichtheid vormt voor elke onderneming de basis voor het bestaansrecht. De mate waarin verschilt echter per onderneming. De mate baseert men op 'klantwaarden': een combinatie van... Lees meer »
Frans van Rooij
19 juni 2019

Hoe schrijf je een top blog?

  Met je blogbericht wil je veel mensen bereiken. Je wilt dat ze er door geraakt of geïnspireerd worden en vooral ook dat ze vaker op je website terugkomen. Daarom is het belangrijk dat je... Lees meer »
Giovanna Jansen
14 juni 2019

De eerste 5 stappen om meer klanten te krijgen

Wil je meer klanten? Als je een eigen bedrijf begint, dan is de belangrijkste vraag: Hoe krijg ik klanten? Maar ook als je al een tijdje bezig bent als ondernemer is het goed om de puntjes op de 'i'... Lees meer »
Maaike Gulden
12 juni 2019

Ballen en bravoure

De tijden veranderen. Vroeger (toen er nog geen hobbels waren, alleen maar kuilen, en je ‘poepen’ nog gewoon met een lange oe schreef) was er voor veel mensen maar weinig keus. Je nam het... Lees meer »
Charlotte Beumer
28 mei 2019

Strategische productontwikkeling, een eitje!

Het spreekt voor zich dat goed nadenken over je producten een absolute must is. In mijn vorige blog heb ik het al even gehad over hoe de organische groei van je producten en diensten je ook tegen... Lees meer »
Edwin Dijk
23 mei 2019

De kracht van de hashtag

Online Marketing: De kracht van de hashtag Op social media zie je ze met grote regelmaat voorbij komen; #, oftewel de hashtag. Wanneer gebruik je deze #hashtags en wat kun je ermee... Lees meer »
Naomi Verduyn Lunel
23 mei 2019

Extra service

Ik ben Susanne van Kaauwen, 47 lentes jong en de trotse eigenaresse van Effe checken. Ik heb mijn passie gevolgd en ik ben op 10 oktober 2018 met mijn bedrijf "Effe checken" begonnen. Van jongs af... 1 reactie »
Susanne van Kaauwen (mr.)
13 mei 2019

Door klantenbinding geen faillissement

In de media komen de laatste weken verschillende winkelketens wel of niet terecht onder vuur te liggen. Steeds meer winkels gaan failliet. Hebben de winkelketens wel een juiste 'verbinding' met hun... Lees meer »
Frans van Rooij
10 mei 2019

Is jouw bedrijf een specialist of een generalist?

Als ondernemer of directeur ben je eindverantwoordelijk voor alles wat binnen het bedrijf gebeurt. En er gebeurt een hoop, want jij of jullie kunnen een hele hoop betekenen voor de klant. Zo komt het... Lees meer »
Edwin Dijk
9 mei 2019

Wat wordt jouw online marketing strategie?

Wanneer je net gestart bent met jouw bedrijf of weinig ervaring hebt met online marketing kan het lastig zijn om te beginnen met het opbouwen van online aanwezigheid. Vragen als ‘Wat heb ik... Lees meer »
Frank de Hek
2 mei 2019