Blogs

Jouw blog hier? Meld je aan voor een gratis account!

Kleine winkels: kostenbesparend en de klant staat voorop. Beter kan het niet!

Na jaren van winkelsluitingen wil C&A weer groeien. De komende drie jaar moeten er in Europa meer dan honderd vestigingen bij komen. Met een winkeloppervlakte van driehonderd vierkante meter zijn... Lees meer »
Frans van Rooij
21 maart 2024

Evoluonnetjes

Mijn hulpverleenster Milda en ik willen graag, dat de Evoluonnetjes als eetbare lekkernijen in de vorm van het Evoluon op de Eindhovense en daarna op de Nederlandse markt brengen. Dat kan zijn in de... Lees meer »
Levent Efe
20 maart 2024

Aardschokken: hoe daarmee om te gaan?

Als we naar de toekomst kijken, wordt ondernemen er niet makkelijker op. Integendeel, we moeten ons op een hevige en hobbelige rit voorbereiden. Een rit met veel aardschokken.  De meest... Lees meer »
Frans van Rooij
21 februari 2024

Een kort lontje levert gezichtsverlies op.

In diverse media duiken allerlei (zogenaamde) deskundigen over elkaar heen in het rondtoeteren van hun (extreme) meningen over allerlei situaties. Je bent dan voor hen of tegen hen. In gesprekken... Lees meer »
Frans van Rooij
29 januari 2024

Een kaart ontvangen geeft een goed gevoel.

Vóór het digitale tijdperk, in de jaren tachtig en negentig, werden in Nederland jaarlijks 200 miljoen kerstkaarten verstuurd. In 2017 waren dat er 85 miljoen. Voor bijna 40% van de... Lees meer »
Frans van Rooij
18 december 2023

Wonen in de omgeving van Tata Steel of Chemours: ik moet er niet aan denken. Werken bij deze ondernemingen ook niet.

De plannen van Tata Steel om de komende periode in IJmuiden achthonderd arbeidsplaatsen te schrappen, zijn verkeerd gevallen bij de vakbeweging en het personeel. Groen staal lijkt vooral een excuus... Lees meer »
Frans van Rooij
15 november 2023

Accountants frauderen wereldwijd bij (eigen) examens.

Examenfraude blijkt de afgelopen jaren op grote schaal voor te komen bij accountants in India, Engeland, Colombia, Canada en de Verenigde Staten. Na een klokkenluidersmelding bij KPMG in Nederland in... Lees meer »
Frans van Rooij
25 oktober 2023

Is de huidige politiek met hun aanbodgerichtheid nog wel van deze tijd?

De verkiezingen staan weer voor de deur. In de media duikelen diverse politici over elkaar heen. Partijleiders bedienen zich ijverig van allerlei one-liners. Wat heeft dit met democratie te... Lees meer »
Frans van Rooij
14 september 2023

Generatie Z lijkt krankjorum.

Voor alle duidelijkheid: ik behoor tot de generatie Babyboomers. Mijn generatie is geboren tussen 1946 en 1964. Bij het beschrijven van onze kenmerken worden woorden gebruikt zoals: flower power,... Lees meer »
Frans van Rooij
14 augustus 2023

Ondernemerslessen van VanMoof

VanMoof heeft in zijn veertienjarig bestaan over aandacht niet te klagen gehad. De ontwikkelaar en producent van hippe elektrische stadsfietsen voor de welvarende stedeling maakte gebruik van slimme... Lees meer »
Frans van Rooij
20 juli 2023

Politiek lijkt steeds meer op een slak, die op een slijmerige manier langzaam voortbeweegt.

De belangrijkse functie van de slijmerige huid van een slak zorgt bij het voortbewegen van de slak er voor dat de weg als het ware geplaveid wordt. Bij het verticaal voortbewegen zorgt slijm bij de... Lees meer »
Frans van Rooij
20 juni 2023

Een school zonder één klaslokaal?

In Hellevoetsluis staat een school genaamd De Samenstroom. Dit kindcentrum is volledig ontworpen vanuit het perspectief van het kind. Het is een school zonder ook maar één... Lees meer »
Frans van Rooij
3 mei 2023

Een eigen onderneming starten in deze tijd? Gaaf!

Startende ondernemers helpen geeft mij een enorme kick. Wanneer zo'n ambitieuze persoon ons benadert, doorlopen wij met de starter een gestructureerd traject op basis van het CANVAS model. Zie ook... Lees meer »
Frans van Rooij
19 april 2023

Krimpflatie: morrelen aan inhoud en prijs.

Sinds de Consumentenbond eind vorig jaar het meldpunt 'Eerlijk is eerlijk' opende - voor klachten over bedrijven die de huidige economische situatie zouden misbruiken om er zelf beter van te worden -... Lees meer »
Frans van Rooij
10 maart 2023

Is alles al uitgevonden?

Kopstukken uit de Eindhovense techwereld betreuren het einde van NatLab, de researchafdeling van Philips die aan de wieg stond van radio, cd-speler en chipindustrie. Een studie toont aan dat we... Lees meer »
Frans van Rooij
6 februari 2023

Is in een restaurant een flesje water doorberekenen klantgericht?

Tijdens de Corona sputterde de horeca-sector in allerlei toonsoorten. Men vond dat de overheid verplicht was hen te ondersteunen. Sommigen slaagden er in om de eigen businessmodellen aan te passen... Lees meer »
Frans van Rooij
9 januari 2023

Hier wil je niet werken

Elke sector worstelt met personeelskrapte. In de verschillende media zie en hoor je hierover veel klaaggezang. Overal zie je borden met 'personeel gezocht' en oproepen om te solliciteren. De vraag is... Lees meer »
Frans van Rooij
21 december 2022

Black Friday

De tijd dat bedrijven zich als vanzelfsprekend aansloten bij Black Friday is voorbij. Black Friday heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten. De dag na Thanksgiving vormt er al decennia de opmaat... Lees meer »
Frans van Rooij
10 november 2022

Ik ga voor persoonlijk contact

Tijdens onze training 'effectief communiceren' komen de verschillende communicatiekanalen aan bod. Jij kent ongetwijfeld het 'bekende' rijtje: persoonlijke communicatie, schriftelijke communicatie,... Lees meer »
Frans van Rooij
17 oktober 2022

Eigentijdse ondernemers blijven succesvol

Het zijn spannende tijden. Tussen al het gejammer en onterechte verwijzingen naar de overheid staat een nieuwe generatie van ondernemers op. Zij zijn gedreven door hun zingeving, zij zijn op veel... Lees meer »
Frans van Rooij
19 september 2022

Past men klantonvriendelijkheid bewust toe?

Mijn gsm laadt tegenwoordig niet goed op. Tijd voor een nieuwe. Hiervoor bezocht ik de KPN-winkel in mijn buurt. Een verkoopster komt naar mij toe. "Waar kan ik u mee helpen?" "Ik wil mijn... Lees meer »
Frans van Rooij
8 augustus 2022

Kernwaarden belangrijker dan geld

'Ben & Jerry's klaagt Unilever aan om verkoop van Israëlische tak.' Zo luidt een kopregel in het Financieel Dagblad in juli 2022. Ijsmerk daagt zijn eigen moederbedrijf voor de rechter. Wat... Lees meer »
Frans van Rooij
15 juli 2022

Waarom Bekende Nederlanders zich 'hoerig' gedragen.

Steeds meer Bekende Nederlanders zie je in diverse reclamespotjes, variërend van gokspelletjes, loterijen, beleggingen, cryptomunten, supermarktketens, verkeerd snoepgoed, drankjes, etc. Waarom... Lees meer »
Frans van Rooij
23 juni 2022

Schreeuwend tekort aan personeel? Gewoon meer betalen!

Ondernemer en chef Eveline Wu opent het ene na het andere restaurant. Van het schreeuwend tekort aan horecapersoneel heeft ze weinig last: "ik heb geen geheim of zo. Gewoon meer betalen." Haar... Lees meer »
Frans van Rooij
27 mei 2022

Slim samenwerken levert succes op.

Het Chinese kledingbedrijf Shein praat met nieuwe investeerders over een financieringsronde. De basis van Sheins succes is dat het een snellere en slimmere productiemethode heeft dan de rest van de... Lees meer »
Frans van Rooij
29 april 2022

Geen woorden maar daden!

In hun 'washok' in Den Haag, zoals oprichters Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies hun kantoor noemen, is in juni 2020 de rust inmiddels wedergekeerd. Maar die eerste dagen waren heftig, vertelt... Lees meer »
Frans van Rooij
29 maart 2022

Stapelkortingen, 1 + 1 gratis, extra kortingen tot 50%: dergelijke lokkertjes geven ook een signaal af!

Elke week vallen er veel 'schreeuwerige' folders op onze deurmat met daarin alleen maar 'aanbiedingen'. Verschillende drogisterijen, alle supermarkten, diverse bouwmarkten, electronicaketens,... Lees meer »
Frans van Rooij
23 februari 2022

Welk (triest) signaal geven ondernemingen af bij een reorganisatie?

Strategie, structuur en cultuur zijn drie aspecten die stevig met elkaar verbonden moeten zijn. Het juiste 'spel' begint met het formuleren van een strategie die bij de huidige tijdgeest past.... Lees meer »
Frans van Rooij
26 januari 2022

Kiezen is ook zeggen wat je niet doet!

In alle media wordt de discussie over wel of niet gevaccineerd zijn heftiger. Hele volksgroepen worden afgeschilderd omtrent de keuzes die zij maken.  In marketing heb ik geleerd dat elke keuze... Lees meer »
Frans van Rooij
2 november 2021

Market of one

Een succesvolle onderneming past een focus toe. Men maakt daarbij keuzes, zoals: wie willen wij wel als klant en wie niet; wat is ons onderscheidend vermogen; met wie willen wij samenwerken. In onze... Lees meer »
Frans van Rooij
27 september 2021

De klantvriendelijkheid van hotels is in hun prijsbeleid ver zoek!

Vanwege de mooie weersvoorspelling wou ik met mijn vrouw een weekendje weg. Zij boekte aan het begin van de week rechtstreeks bij een hotel een kamer voor twee personen voor één... Lees meer »
Frans van Rooij
20 juli 2021

Zet veel 'marketeers' op het schavot. Reken af met deze 'boeven'.

'Marketing' is een mooi vak. Binnen het vak 'Marketing' bestaan er prachtige functies. Ik hanteer in deze blog voor die functies de verzamelnaam 'marketeers'. Helaas zijn er dan veel 'marketeers' die... Lees meer »
Frans van Rooij
15 juni 2021

De herder en de 'manager'

Een herder hoedt zijn kudde schapen op een ver en verlaten veld als hij een splinternieuwe BMW i8 cabrio in een stofwolk ziet naderen. De bestuurder, een man elegant gekleed in een pak van Versace,... Lees meer »
Frans van Rooij
3 mei 2021

Ik maak nog elke dag fouten!

Fouten maken mag. Maar elke dag? Van fouten kan je leren. De vraag is of ik daar dan ook van leer. Ik heb (voor mijzelf) van de laatste weken een kleine opsomming van mijn fouten gemaakt: een... Lees meer »
Frans van Rooij
15 april 2021

Een eigen stip op de horizon geeft je leven vorm.

"Wat doen jullie later als jullie groot zijn?' was een vraag die een oudere leraar elke week aan onze klas stelde. Ik vond dat elke week maar gezeur. Ook omdat ik toen al een lengte had van 2 meter.... Lees meer »
Frans van Rooij
15 maart 2021

Klantonderzoek

Elke organisatie heeft een bepaalde mate van klantgerichtheid. De mate waarin verschilt echter per onderneming. Deze mate baseert men op 'klantwaarden': de uiteindelijke reden waarom een klant zaken... Lees meer »
Frans van Rooij
15 februari 2021

Authenticiteit als marketinginstrument

Mensen vragen mij vaak wie mijn teksten schrijft. Omdat mijn berichten soms bijna 30.000 keer worden bekeken en honderden reacties opleveren.Soms worden ze ook maar 5000 keer bekeken, hoor. Maar er... Lees meer »
Susanne van Kaauwen (mr.)
2 februari 2021

Onze kernwaarden zijn belangrijk bij onze segmentatiecriteria.

Berichten op sociale media kunnen een maatschappij stevig ontwrichten. Helaas zijn de laatste tijd hierover volop voorbeelden te noemen. Er is daardoor een stevige discussie in de media gaande wat nu... Lees meer »
Frans van Rooij
13 januari 2021

Prijsdiscriminatie wordt steeds leuker.

Een kennis van mij handelt in auto-onderdelen. Wanneer iemand telefonisch bij hem naar een prijs van een onderdeel informeert, het op dat moment te duur vindt, na een half uur weer belt omdat het... Lees meer »
Frans van Rooij
15 december 2020

Aarzel niet om een scherpe bijl te hanteren!

Blijven wij nu 'oud denken en oud doen' toepassen? Oftewel: blijven wij volharden binnen de huidge context en wensen wij daarbij het onbeheersbare te beheersen? In de vele talkshows en in de diverse... Lees meer »
Frans van Rooij
13 november 2020

In meerdere behoeften tegelijk te voorzien vraagt om een bepaalde inspanning

Wereldwijd hebben 60% van de ouders hulp van buitenaf bij de zorg voor hun kinderen. Het verlangen van kinderen naar het grenzeloze spel, cruciaal voor de zelfontplooiing, botst tegen de behoefte van... Lees meer »
Frans van Rooij
6 oktober 2020

Business Gear

Met een Business Gear willen wij een 'versnelling' geven aan de business van bepaalde organisaties. Het visualiseren van deze 'versnelling' is gebaseerd op het BBC - televisieprogramma Top Gear. Top... Lees meer »
Frans van Rooij
9 september 2020

Buiten winnen begint binnen!

'You Can't Stop Us' is de titel van de nieuwste videocommercial van Nike. In een video van 1,5 minuut draagt de Amerikaanse sportartikelenfabrikant de boodschap uit dat een betere toekomst mogelijk... Lees meer »
Frans van Rooij
10 augustus 2020

Gaan 'ontwerpers' van wetgeving ooit de huidige tijdsgeest begrijpen?

"Fietsenmaker VanMoof bejegent in een filmpje de auto-industrie op een laatdunkende manier" volgens de Franse reclamecodecommissie Autorité de régulation professionelle de la... Lees meer »
Frans van Rooij
10 juli 2020

Clusters van culturen stellen - terecht - steeds hogere eisen aan marketing!

Onder cultuur verstaat men de gemeenschappelijke waarden en normen van een groep mensen en de daaruit voortvloeiende manieren van doen. Cultuur wordt overgedragen via onze sociale omgevingen, niet... Lees meer »
Frans van Rooij
22 juni 2020

Actieve ondernemer versus passieve ondernemer

Tijdens de intelligente lockdown begonnen allerlei professionals aan iedereen gratis hulp, ondersteuning en adviezen te geven. De verschillende media smulden hiervan. Ondanks alle goede bedoelingen... Lees meer »
Frans van Rooij
26 mei 2020

Invloed van Corona op marketing

Tegenwoordig praten wij over de tijd van voor en na het Coronavirus. Allerlei experts hebben hun mening klaar over het waarom, wat, wie, wanneer en hoe het in de wereld zo zou moeten. We doen daarin... Lees meer »
Frans van Rooij
14 april 2020

Het scherp hebben van je klantreis is nu essentieel!

Tijdens onze advisering van bedrijven blijkt heel vaak dat men geen idee heeft welke stappen hun klanten doorlopen om uiteindelijk de producten en/of diensten af te nemen. Zo'n klantreis begint bij... Lees meer »
Frans van Rooij
18 maart 2020

5 redenen waarom mensen je aanbod niet kopen (en wat je er met LinkedIn aan kunt doen)

Je hebt een fantastisch aanbod gedaan aan iemand die perfect past in jouw plaatje van je ideale klant. Maar hij of zij neemt het niet aan… Wat nu? Je hebt je ziel en zaligheid in je diensten... Lees meer »
Amanda Hendriks
3 maart 2020

Zo krijg je jouw droombaan Deel 2 – Het gesprek

  Heb je je droombaan gevonden tussen alle vacatures, maar weet je niet of jouw motivatiebrief en cv wel goed genoeg zijn om die baan ook te krijgen? Of je heb al zo vaak gesolliciteerd maar... Lees meer »
Giovanna Jansen
14 februari 2020

Zo krijg je jouw droombaan Deel 1 – De brief en cv

  Een leuke baan vinden is niet makkelijk. En misschien heb je hem wel gevonden maar moet je nog aangenomen worden. Of je hebt je droombaan gevonden tussen alle vacatures, maar je weet niet of... Lees meer »
Giovanna Jansen
14 februari 2020

Hebben studenten in het huidig onderwijs 'eigenaarschap'?

Met de term 'eigenaarschap' geeft men aan iemands verantwoordelijkheid een extra dimensie. Die extra dimensie kleurt de manier van samenwerken van individuen. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd... Lees meer »
Frans van Rooij
12 februari 2020

5 tips om LinkedIn-berichten te schrijven waar je wel reactie op krijgt

Niet alle berichten die je post worden door al je connecties gezien. Dat komt aan de ene kant doordat niet al jouw connecties even actief zijn op LinkedIn, maar ook door het LinkedIn-algoritme. Heel... Lees meer »
Amanda Hendriks
3 februari 2020

Waarom opleidingen falen.

Aan de hand van meer dan 400 verschillende onderzoeken hebben Jack en Patricia Philips, beiden consultants, elf redenen gevonden waarom trainings- en ontwikkelprogramma's vaak falen. Opleidings-... Lees meer »
Frans van Rooij
13 januari 2020

Is een accountant wel een goede adviseur?

Websites: "Verder komen door anders te doen. Wij leveren kwaliteit op het gebied van.... Wij adviseren u over de volle breedte. Uw partner voor... Wij ontzorgen u als ondernemer. Wij laten... Lees meer »
Frans van Rooij
11 december 2019

Zes tips om vlotte vacatureteksten te schrijven

‘Hey, jij daar! Wil jij werken voor de mooiste merken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!’ Perfect voorbeeld van een doorsnee vacature-oneliner. Van dit soort versleten HR-copy gaan... Lees meer »
Iris Koning
10 december 2019

Je netwerk snel en makkelijk onderhouden via een LinkedIn-event

Je netwerk via LinkedIn opbouwen, opwarmen en onderhouden is natuurlijk fantastisch, maar persoonlijk bouw je toch het snelst en fijnst aan jullie relatie. Dan is het dus prettig als je elkaar, in... Lees meer »
Amanda Hendriks
6 december 2019

Druk, druk, oh zo druk!

Wanneer ik tegenwoordig bij een begroeting vraag: "hoe is-ie?" krijg ik steevast te horen: "druk, druk!". Wat is dat toch met al die drukke mensen? Ongeacht de leeftijd, altijd krijg je dat antwoord... Lees meer »
Frans van Rooij
11 november 2019

Zo krijg je LinkedIn-aanbevelingen die potentiële klanten over de streep trekken

Wat maakt nu dat mensen jou inhuren? Wat zorgt voor net dat laatste zetje in die beslissing? Dit voor jouw ideale klant weten is hartstikke fijn, want dan kun je daarop sturen, datgene doen of zeggen... Lees meer »
Amanda Hendriks
4 november 2019

Inspiratie kwijt? Zo stimuleer je je creativiteit!

  Er zijn momenten dat je zeer geïnspireerd bent en de tekst zo uit je pen vloeit. Maar soms moet je wat meer moeite doen om de inspiratie terug te vinden. En soms kom je zelfs helemaal... Lees meer »
Giovanna Jansen
26 oktober 2019

Een LinkedIn-marketingstrategie in maar 3 stappen

Laat ik voorop stellen dat iets doen op LinkedIn, beter is dan niets doen. Of zoals een businesscoach ooit tegen mij zei: “Een imperfecte actie is beter dan geen actie”. Maar door je... Lees meer »
Amanda Hendriks
2 oktober 2019

Een droom uit laten komen.

Mijn droom was een boek schrijven. Ik heb echter niet zoveel met taal. Ik ben ook geen vlotte schrijver. Toch heb ik een boek geschreven én het is uitgegeven. Iets waar ik dan ook heel trots... Lees meer »
Dory Leenders-Pansier
1 oktober 2019

Waarom jouw online marketing niet rendeert

In deze tijd van online adverteren, A/B testen en online sales funnels lijkt het wel alsof marketing in zijn geheel vervangen is door "online marketing". Ook veel online marketing bureaus hebben vaak... Lees meer »
Edwin Dijk
19 september 2019

Bij strategisch handelen past geen management!

Veranderingen in de wereld volgen elkaar steeds sneller op. De reactietijd, die je als organisatie nodig hebt, wordt steeds korter. Grotere organisaties reageren daardoor vaak te laat vanwege o.a.... Lees meer »
Frans van Rooij
19 september 2019

Marketing van zelf-gepubliceerde boeken

Als je zelf je boek uitgeeft, heb je in eerste instantie de schijn tegen. Mensen vermoeden dat je het aan 'echte' uitgevers hebt voorgelegd en vanwege gebrek aan kwaliteit bent afgewezen. Maar er... Lees meer »
Kamiel Verwer
5 september 2019

Zo schrijf je verleidelijke content op LinkedIn met Cialdini

Het boek ‘Invloed’ van Robert Cialdini is een enorme bestseller onder zowel marketeers als ondernemers. Hij legt hierin 6 psychologische principes uit die je kunt gebruiken om mensen te... Lees meer »
Amanda Hendriks
3 september 2019

5 tips voor het schrijven van een goede kopregel

Mensen lezen je tekst niet direct, maar kijken er eerst naar. ‘Koppensnellen’ noemen we dat. Als je een krant of tijdschrift pakt, doe je het automatisch. Eerst bekijk je snel alle koppen... Lees meer »
Jeffrey Rijkhoff
29 augustus 2019

Veel bedrijven kramen onzin uit door 'Agile' te roepen

In deze tijdsgeest dienen bedrijven wendbaar te zijn: Agile toe te passen. Een bedrijf wendbaar maken gaat niet alleen over de inrichting van een organisatie (structuur) maar ook over een... Lees meer »
Frans van Rooij
21 augustus 2019

5 acties waarmee je het LinkedIn-algoritme blij maakt

Niet alles wat je op LinkedIn post wordt aan al je connecties getoond. LinkedIn heeft namelijk een algoritme dat bepaalt wie wat te zien krijgt. Gelukkig niet willekeurig en dus positief te... Lees meer »
Amanda Hendriks
4 augustus 2019

Als men doel en middel verwart, raakt men klanten kwijt.

Wil jij het nieuws lezen op het moment dat je daaraan toe bent, waar en wanneer dan ook en vanuit vele invalshoeken (bijvoorbeeld via Internet)? Of wil jij 's ochtends wachten tot de krant op je mat... Lees meer »
Frans van Rooij
22 juli 2019

Positieve reviews altijd waardevol voor je bedrijf? NEE HOOR!

  Huh? Hoezo niet Maud? Ik zal het je uitleggen.   Weet je waar het misgaat in 80% van de referenties? Ze zijn te algemeen. ·       “Piet... Lees meer »
Maud Ebbekink
1 juli 2019

Wat is jouw Net Promoter Score (NPS)?

De Net Promoter Score (NPS) is een eenvoudig maar krachtig instrument om met één enkele vraag klantentevredenheid te meten, en bijgevolg een indicatie te krijgen van het groeipotentieel... Lees meer »
Pepijn van Rooij
24 juni 2019

Customer Intimacy versus Faux Intimacy

Klantgerichtheid vormt voor elke onderneming de basis voor het bestaansrecht. De mate waarin verschilt echter per onderneming. De mate baseert men op 'klantwaarden': een combinatie van... Lees meer »
Frans van Rooij
19 juni 2019

Hoe schrijf je een top blog?

  Met je blogbericht wil je veel mensen bereiken. Je wilt dat ze er door geraakt of geïnspireerd worden en vooral ook dat ze vaker op je website terugkomen. Daarom is het belangrijk dat je... Lees meer »
Giovanna Jansen
14 juni 2019

De eerste 5 stappen om meer klanten te krijgen

Wil je meer klanten? Als je een eigen bedrijf begint, dan is de belangrijkste vraag: Hoe krijg ik klanten? Maar ook als je al een tijdje bezig bent als ondernemer is het goed om de puntjes op de 'i'... Lees meer »
Maaike Gulden
12 juni 2019

Ballen en bravoure

De tijden veranderen. Vroeger (toen er nog geen hobbels waren, alleen maar kuilen, en je ‘poepen’ nog gewoon met een lange oe schreef) was er voor veel mensen maar weinig keus. Je nam het... Lees meer »
Charlotte Beumer
28 mei 2019

Strategische productontwikkeling, een eitje!

Het spreekt voor zich dat goed nadenken over je producten een absolute must is. In mijn vorige blog heb ik het al even gehad over hoe de organische groei van je producten en diensten je ook tegen... Lees meer »
Edwin Dijk
23 mei 2019

De kracht van de hashtag

Online Marketing: De kracht van de hashtag Op social media zie je ze met grote regelmaat voorbij komen; #, oftewel de hashtag. Wanneer gebruik je deze #hashtags en wat kun je ermee... Lees meer »
Naomi Verduyn Lunel
23 mei 2019

Extra service

Ik ben Susanne van Kaauwen, 47 lentes jong en de trotse eigenaresse van Effe checken. Ik heb mijn passie gevolgd en ik ben op 10 oktober 2018 met mijn bedrijf "Effe checken" begonnen. Van jongs af... 1 reactie »
Susanne van Kaauwen (mr.)
13 mei 2019

Door klantenbinding geen faillissement

In de media komen de laatste weken verschillende winkelketens wel of niet terecht onder vuur te liggen. Steeds meer winkels gaan failliet. Hebben de winkelketens wel een juiste 'verbinding' met hun... Lees meer »
Frans van Rooij
10 mei 2019

Is jouw bedrijf een specialist of een generalist?

Als ondernemer of directeur ben je eindverantwoordelijk voor alles wat binnen het bedrijf gebeurt. En er gebeurt een hoop, want jij of jullie kunnen een hele hoop betekenen voor de klant. Zo komt het... Lees meer »
Edwin Dijk
9 mei 2019

Wat wordt jouw online marketing strategie?

Wanneer je net gestart bent met jouw bedrijf of weinig ervaring hebt met online marketing kan het lastig zijn om te beginnen met het opbouwen van online aanwezigheid. Vragen als ‘Wat heb ik... Lees meer »
Frank de Hek
2 mei 2019