1 - Wat is Marketing?
2 - Consumentengedrag
3 - Marketingomgeving
4 - Marktonderzoek
5 - Marktsegmentatie
6 - De strategische ondernemingsplanning
7 - De marketingplanning
8 - De marketingorganisatie
9 - Product en assortiment
10 - Merkenbeleid
11 - Productontwikkeling en de productlevenscyclus
12 - Groothandels- en detailhandelsmarketing
13 - Handelsbedrijven
14 - Fysieke distributie
15 - Distributiebeleid
16 - Strategische prijsbeslissingen
17 - Tactische prijsbeslissingen
18 - Promotie
19 - Reclame
20 - Persoonlijke verkoop
21 - Sales promotion, public relations en sponsoring
22 - Direct marketing
23 - Businessmarketing
24 - Dienstenmarketing
25 - Not for profit marketing
26 - Citymarketing
27 - Digitale Marketing
28 - Guerrilla Marketing


Wat vind jij?

Focus is voor elke onderneming belangrijk.


Wij passen Product Leadership toe.Wij passen Operational Excellence toe.Wij passen Customer Intimacy toe.Wij hebben geen scherpe focus.

28 - Guerrilla Marketing

28.3 - Tien strategieën

Guerrillamarketing zorgt voor die verhalen, met behulp van tien strategieën. Ze beginnen allemaal met een O en spelen in op de vijf belangrijkse communicatietrends van de vorige paragraaf.

  1. Opvallen. Elk relevant voorwerp kan een onconventionele communicatiedrager voor het uitdragen van de boodschap zijn. Je kunt daarvoor ook op een onconventionele manier een conventioneel mediakanaal gebruiken.
  2. Oppikken. Met een inhaker probeer je in te spelen op de acutaliteit, zodat je zelf onderdeel van dat gesprek van de dag wordt. Dat kan offline maar ook realtime online.
  3. Opfleuren. Een kunstwerk als guerrilla. Of is het guerrilla street art? Je kunstwerk krijgt extra kracht als voorbijgangers ermee kunnen interacteren.
  4. Opleuken. Games en andere vormen van entertainment worden steeds belangrijker binnen marketingcommunicatie. Niet vreemd: een actie waaraan mensen zelf actief meedoen, blijft langer handen dan wanneer ze passief toekijken. 
  5. Opkloppen. Verzin een geloofwaardige mythe of hoax. Een verhaal met hoge nieuwswaarde dat fungeert als een gangmaker voor buzz. Na een tijdje onthul je jezelf als afzender van dat verhaal.
  6. Opfokken. Guerrilla in zijn meest pure vorm. Je concurrent kietelen op een moment en plek waar en wanneer die daarvoor het meest gevoelig is. 
  7. Oplossen. Verras met een gratis dienst of promotioenel tool waar mensen wat aan hebben. Die een probleem voor hen oplost of op een andere manier hun dagelijkse leven veraangenaamt.
  8. Opleiden. Verrijk het leven van mensen niet door entertainment maar door educatie. Met een verrassende actie, waarbij je mensen iets wilt leren of meegeven.
  9. Openstellen. Stel je open om samen met je doelgroep een onverwachte actie op te zetten.
  10. Opvlammen. Een actie waarmee je mensen diep raakt en betrokkenheid losmaakt. Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren