Waarom ik niet uitbundig ben over 'Performance Marketing'.

Door Frans van Rooij, op 28 mei 2024

Deel deze blog via

Performance Marketing is een veelgebruikte term binnen het (online) marketing landschap. Heel strikt genomen is Performance Marketing niets meer of minder dan het resultaatgericht inzetten van (online) media of de manier waarop een adverteerder zijn/haar campagne afrekent met de partners waarmee wordt samengewerkt.

In deze beschrijving vind ik 'customer intimacy' als focus te weinig terug. Voor mij is marketing namelijk het bepalen van je focus op datgene wat de klant wenst: customer intimacy. Zo zijn voor mij TV reclames bijna allemaal 'aanbodgericht': de verkoper vertelt wat de klant moet kopen en om deze te lonken krijgt de consument vooral korting.  Oké: deze reclames trekken bepaald publiek. En bij Performance Marketing betaalt de verkoper het medium alleen als door deze reclame bijvoorbeeld minimaal 1.000 stuks via dat medium verkocht zijn. Maar of dit nu 'marketing' is?

Performance Marketing wordt ook wel eens pay for performance adverteren genoemd. De koper betaalt dus pas als er resultaten zijn.

In onze eigen activiteiten passen wij pay for performance toe bij het begeleiden van startende ondernemers. Deze ondernemers betalen ons pas na drie jaar wanneer wij een gezamenlijk bepaald doel bereikt hebben, bijvoorbeeld een bepaalde omzet met een bepaalde marge. Zitten wij daar € 1,00 onder, dan worden wij niet betaald. Dit vind ik 'samen optrekken met je doelgroep' in optima forma. De klant bepaalt de gewenste performance, samen zorg je voor het uiteindelijke resultaat. Ieder vanuit een eigen expertise. In deze context vind ik Performance Marketing schitterend. 

 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren