Welkom op het forum

WikiMarketing is een platform om marketingkennis te delen. Op het forum kan je een eigen mening plaatsen en daarmee discussies ontlokken. Na plaatsing krijg je van ons een bericht. Je vergroot hiermee je eigen digitale zichtbaarheid.

Laatste onderwerpen

Klantreis

Auteur Bericht
12 mei 2019 om 09:32
author
Weliswaar wordt er veel over 'klantreis' of 'customer journey' gesproken maar in de praktijk kom je het niet veel tegen. Heeft iemand mooie voorbeelden?
13 mei 2019 om 22:04
author
Tja... volgens mij houdt bij veel bedrijven de customer journey na de salesfunnel simpelweg op. Daarna is het gewoon service verlenen als de klant daarom vraagt in plaats van een klantreis.

Los daarvan vind ik het woord klantreis ook wel bijzonder... het suggereert dat de reis doorgaat als men eenmaal klant is. Maar niet iedere klant valt om te zetten in een ambassadeur en niet iedere klant is altijd tevreden, ongeacht de moeite die een organisatie erin steekt om daar wel voor te zorgen. :-)
14 mei 2019 om 08:19
author
Je kan de klant alleen op reis laten gaan en op momenten dat hij /zij je nodig heeft helpen. Je kan ook samen met de klant op reis gaan waarbij je samen geniet. De klantreis ontaardt dan in vriendschap waarbij je meerdere reizen maakt. In die metafoor is 'klantreis' mooi.