Market of one

Door Frans van Rooij, op 27 september 2021

Deel deze blog via

Een succesvolle onderneming past een focus toe. Men maakt daarbij keuzes, zoals: wie willen wij wel als klant en wie niet; wat is ons onderscheidend vermogen; met wie willen wij samenwerken. In onze eigen activiteiten passen wij als focus 'customer intimacy' toe (zie 6.2.5 in de Wiki). Sinds kort zijn wij hierin nog concreter geworden. Ik geef een voorbeeld.

Bij ons opleidingsinstituut Performance College volgen cursisten individuele ontwikkelprogramma's, die volledig afgestemd zijn op hun eigen wensen. Een van onze cursisten gaf aan, dat zij graag het voor haar uitgestippelde ontwikkelingsprogramma 's avonds zou willen volgen. Geen probleem. Zij ontving direct een bericht welke avond in de week zij wenst. Zij gaf aan dat een dinsdagavond dan wel prettig was. Er werd een datum vastgelegd voor de eeerste sessie, die van 19.00 tot 22.00 uur zou duren. Zij gaf hierop aan of het mogelijk was om deze sessie om 18.00 uur te starten. Geen probleem. Tijdens die sessie gaf zij aan dat de persoonlijke aandacht, die zij in het voortraject ondervonden had, voor haar bijzonder prettig was. Zij voelde zich door die aandacht belangrijk. Dit is ook onze bedoeling. "Het lijkt wel alsof ik jullie enige cursist ben, terwijl ik weet dat dit niet zo is" was haar opmerking.  

In de aanpak ondervinden onze cursisten dat door een persoonlijke begeleiding zij een gewenst eindresultaat behalen: hier zit onze 'kick'. Wij geven onze klant een exclusief gevoel. Dit 'fenomeen' wordt ook wel 'market of one' genoemd. Het levert geweldige ambassadeurs op voor Performance College. Ook dat is 'kicken'. 

 

    

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren