Waarom Bekende Nederlanders zich 'hoerig' gedragen.

Door Frans van Rooij, op 23 juni 2022

Deel deze blog via

Steeds meer Bekende Nederlanders zie je in diverse reclamespotjes, variërend van gokspelletjes, loterijen, beleggingen, cryptomunten, supermarktketens, verkeerd snoepgoed, drankjes, etc. Waarom laten zij zich gebruiken voor meestal ook nog eens 'verkeerde' producten en diensten?

Behalve dat 'hoerig gedrag' omschreven wordt als 'opvallend en provocerend', vul ik die definitie ook aan met: 'goed betaald worden voor bepaalde handelingen'. Dus die Bekende Nederelanders laten zich volgens mij meer leiden door het geld dan door de zingeving van het product. Dat maakt hen in mijn ogen 'hoerig'.

Laat ik nog een voorbeeld geven van 'hoerig gedrag'. Vele jaren geleden had ik een afspraak met een oud collega, die inmiddels algemeen directeur was geworden van een gefuseerde uitgeverij. Onze afspraak was in een chique restaurant in het midden van het land. Toen hij binnen kwam was hij kwaad, opstandig. Hij had zojuist een meeting gehad met zijn Raad van Bestuur waarbij de nieuwe begroting besproken was. Men was ontevreden met wat onder aan de streep overbleef als resultaat. Hij had uitvoerig uitgelegd welke maatregelen hij met zijn management genomen had en nog zou nemen om tot dat resultaat te komen. Men gaf als opmerking dat wanneer hij 10% zou snijden in de personeelskosten, het resultaat zou verbeteren. Zijn uitleg dat hij het personeel nodig had om tot dat resultaat te komen werd weggewimpeld. Zijn opdracht werd om minstens 10% in de personeelskosten te snijden met behoud van de omzet. Als afsluiter gaven zij hem mee dat zij hem daarvoor betaalde, dus moest hij dit regelen. Met deze boodschap kwam hij het restaurant binnen. Toen ik zijn verhaal aangehoord had, gaf ik hem terug dat hij volgens mij een hoer was: kunstjes doen tegen betaling. Waarop hij door het restaurant gilde: "ik een hoer? Hoe kom je daar nu bij?" Twee weken later belde hij mij dat hij ontslag genomen had.

Zo zouden Bekende Nederlanders ook moeten handelen. Kies nu toch eens een keer voor 'zingeving' en niet voor het geld. Of toch een hoer?

 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren