Stapelkortingen, 1 + 1 gratis, extra kortingen tot 50%: dergelijke lokkertjes geven ook een signaal af!

Door Frans van Rooij, op 23 februari 2022

Deel deze blog via

Elke week vallen er veel 'schreeuwerige' folders op onze deurmat met daarin alleen maar 'aanbiedingen'. Verschillende drogisterijen, alle supermarkten, diverse bouwmarkten, electronicaketens, tuincentra: met allerlei kortingen lonkt men naar de consument. Soms denk ik wel eens dat hoe hoger het kortingspecentage luidt, hoe lager het IQ is van diegenen die zich hierdoor aangesproken voelen. Natuurlijk is je beurs bepalend voor datgene wat jij aan wekelijkse boodschappen kunt uitgeven. Bij een krappe beurs sta je meer open voor deze aanbieidingen. 

Een kennis struint deze koopjes nauwgezet af om zich vervolgens vol te proppen met chocolaatjes, pizza's, pindakaas en koekjes waarbij haar kasten uitpuilen van smeerseltjes, schoonmaakmiddelen en weet ik wat voor uitverkoopspullen. Haar beurs is weliswaar krap maar haar 'voorraadbeheer' zorgt voor wekelijkse afvoer van bedorven spullen. Een andere kennis is als het ware een filiaal van de Action: wekelijks propt zij de inhoud van haar  tassen vol vreemde spullen in haar kasten. Je breekt je nek over de troep in haar huis. 

Is dit 'koopziekte'? Waarschijnlijk wel. Maar als je nu de aanbieders van deze producten 'analyseert', kom ik ook tot de conclusie dat de klantgerichtheid (persoonlijke aandacht voor de wensen van de klant) in deze winkels vaak ver zoek is. Geef mij dan maar 'persoonlijke aandacht' waarbij ik alleen datgene koop wat ik ook daadwerkelijk nodig heb. Wat kan marketing toch 'vuil' en 'verkwistend' zijn.

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren