De klantvriendelijkheid van hotels is in hun prijsbeleid ver zoek!

Door Frans van Rooij, op 20 juli 2021

Deel deze blog via

Vanwege de mooie weersvoorspelling wou ik met mijn vrouw een weekendje weg. Zij boekte aan het begin van de week rechtstreeks bij een hotel een kamer voor twee personen voor één overnachting voor het aankomend weekend. Dat had zij beter niet kunnen doen. Toen wij een dag van tevoren op de website naar mooie fietsroutes in de buurt van dat hotel zochten, kregen wij allerlei aanbiedingen via diverse platforms van datzelfde hotel. Wij hadden in vergelijking met die aanbieidngen twee keer zoveel betaald!

Bij aankomst in het hotel maakte mijn vrouw melding van dat enorme prijsverschil. De dame bij de receptie gaf aan dat zij dat voor ons ook erg vond en daar bleef het bij. Haar advies was om de volgende keer beter naar de aanbiedingen te kijken. 

In datzelfde weekend stond in FD Persoonlijk een artikel over 'Bed, bad en beloften', waarin aandacht werd besteed aan diverse aanbiedingen van hotels, waar ook een 'geurtje' aanzat. Websites van hotels werden vergeleken met diverse platforms van verschillende aanbieders. Prijsbeloften van de hotels bleken niet te kloppen. 

Ik blijf dit gek vinden. Wanneer ik iets rechtstreeks koop, is het duurder dan via een 'tussenschakel'.  En dan heb ik het nog niet over de invulling zelf: het aanzien van het hotel heeft een stevige opknapbeurt nodig. Gelukkg was het weer goed en hadden wij prachtige fietstochten in een mooie natuur. 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren