Ik ga voor persoonlijk contact

Door Frans van Rooij, op 17 oktober 2022

Deel deze blog via

Tijdens onze training 'effectief communiceren' komen de verschillende communicatiekanalen aan bod. Jij kent ongetwijfeld het 'bekende' rijtje: persoonlijke communicatie, schriftelijke communicatie, via beeldtelefoon, telefonisch, via mail, via verschillende apps. We hebben dan in de training discussies over de voor- en nadelen van elk kanaal en wanneer je het beste een bepaald kanaal kunt inzetten.

Tijdens het uitwerken van het nieuwe hoofdstuk 'digitale marketing'  werd ik op een andere manier ook nog eens met mijn neus op het feit gedrukt, dat social media in onze communicatie met de 'buitenwereld' een stevige plaats inneemt. Ik werd mij bewust dat ik zelf bijvoorbeeld felicitaties verstuurde via facebook in plaats van even een persoonlijker belletje.

Hoogste tijd voor verandering! Ik heb mijn facebook account opgezegd. Over een aantal weken besta ik niet meer in de wereld van Facebook. Voor nu voelt dat goed. Geen onzinnige berichten meer over wat iemand gekocht heeft, waar iemand naar toe gaat, wat iemand gegeten heeft en waar men dat gegeten heeft, wat iemand van de wereld vindt, hoeveel iemand sport, waarom iemand op de fiets naar het werk gaat, waarom iemand thuis werkt, waarom iemand niet thuis werkt, welk boek iemand leest, welke film iemand leuk vindt, hoe goed de kinderen van iemand zijn.

Dit gaat mij tijd geven om met die personen, die ik interessant vind, goede gesprekken te voeren. Zeer waarschijnlijk gaat dat ook nog eens onder het genot van een glas wijn. Het leven wordt steeds mooier!

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren