Aarzel niet om een scherpe bijl te hanteren!

Door Frans van Rooij, op 13 november 2020

Deel deze blog via

Blijven wij nu 'oud denken en oud doen' toepassen? Oftewel: blijven wij volharden binnen de huidge context en wensen wij daarbij het onbeheersbare te beheersen? In de vele talkshows en in de diverse media hoopt iedereen dat het 'oude normaal' na de Coronatijd snel terugkomt. Volgens mij is het echter verstandiger om 'nieuw denken en nieuw doen' te omarmen. Oftewel: met een scherpe bijl in oude routines te hakken. Met een scherpe bijl in je onderneming te hakken. 

Voor ondernemingen is slagvaardigheid steeds belangrijker. De urgentie om maatregelen te nemen kan soms ten koste gaan van allerlei zaken die ons lief zijn. En alles wat we nu op korte termijn besluiten, heeft ook nog eens gevolgen voor de lange termijn. Nieuwe plannen moeten goed uitgelegd worden, Scherpte is daarbij meer dan ooit noodzakelijk: pak een scherpe bijl.

Verschillende organisaties gebruiken nu 'Corona' als een laf excuus voor falend beleid. Slimme antwoorden hebben op de snelle ontwikkelingen in de maatschappij vereist echter een uitdagende visie van de leiding van een organisatie. Haal de verrekijker uit de la en tuur in de verte. Ondernemers, die daarbij een flinke dosis creativiteit toepassen, blijven succesvol. Daarbij past ook lef; daarbij past een scherpe bijl.

Gekoppeld aan de belangrijke rol die de onderneming in de maatschappij kan / mag / moet innemen, ontstaat een nieuw onderscheidend vermogen. De radicale veranderingen in de maatschappij vragen om nieuwe inzichten, nieuw denken en nieuw doen. Pas de bijl toe in je managmentlaag. Pas de bijl toe in je bureaucratische processen. Los de nieuwe pijnpunten van je klanten creatief op. Dit laatste is volgens mij de essentie van marketingdenken.

 

 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren