Onze kernwaarden zijn belangrijk bij onze segmentatiecriteria.

Door Frans van Rooij, op 13 januari 2021

Deel deze blog via

Berichten op sociale media kunnen een maatschappij stevig ontwrichten. Helaas zijn de laatste tijd hierover volop voorbeelden te noemen. Er is daardoor een stevige discussie in de media gaande wat nu wel en niet toelaatbaar is op sociale media. De Europese Commissie heeft recent voorstellen gedaan om onder meer de digitale grenzen van de vrijheid van meningsuiting vast te leggen. De details moeten nog worden uitgewerkt. Dat wordt nog een hele kluif.

Bij ons werkt dat 'eenvoudiger'. In onze eigen netwerkorganisatie passen wij voor onze omgangsvormen kernwaarden toe. Voor een samenwerking met onze klanten en met onze vakmensen vormen deze kernwaarden de basis. Wie niet achter het bijbehorende observeerbare gedrag staat, hoort niet in onze community thuis: niet als klant en niet als collega. Zo simpel is dat. 

Onze vier kernwaarden zijn:

  1. wij hebben respect voor elkaar: wij behandelen elkaar op een gelijkwaardige manier;
  2. wij zijn betrouwbaar: afspraak is voor ons afspraak;
  3. openheid: wij praten niet over mensen maar met mensen;
  4. plezier: datgene wat wij doen, vinden wij ook leuk.

Bij het kiezen van onze doelgroep passen wij als consultants, trainers en coaches deze kernwaarden naast andere (standaard) segmentatiecriteria toe. Veel beursgenoteerde bedrjven vallen nu door deze kernwaarden bij ons af. Politici, die elkaar niet uit laten praten, vallen bij ons als doelgroep af. Wij willen plezier, geen ergenis.

Het mooie is dat diegenen die bij het toepassen van onze kernwaarden overblijven een inspirerende click met elkaar hebben. Daar zit meteen de kracht van onze community.  

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren