Black Friday

Door Frans van Rooij, op 10 november 2022

Deel deze blog via

De tijd dat bedrijven zich als vanzelfsprekend aansloten bij Black Friday is voorbij. Black Friday heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten. De dag na Thanksgiving vormt er al decennia de opmaat van de periode waarin kerstaankopen worden gedaan. Inmiddels heeft dat al jaren een wereldwijd karakter. Ondernemingen draaiden ook in Nederland bewezen meer omzet op deze dag.

Tegenwoordig heben echter diverse ketens het hele jaar door diverse aanbiedingen. In plaats van Black Friday past Black Month of Black Year beter.

In een tijd waarin het leven alsmaar duurder wordt en de energierekening nauwelijks nog te betalen is, neemt de scepsis toe. Steeds meer bedrijven voelen ongemak bij de langzaam ingeburgerde behoefte om consumenten tot impulsaankopen te verleiden. 

De Autoriteit Consumenten & Markt stelt daarbij wel alert te zijn op het naleven van spelregels: kortingen moeten wel echte kortingen zijn. Het mag niet zo zijn, dat een bedrijf de prijs van product A eerst met 20% verhoogt, om dat percentage vervolgens als korting te verrekenen op of rondom Black Friday.

Kijk als consument eerst voor welke prijs diezelfde spullen een maand eerder te koop stonden. De allerbelangrijkste vraag is echter: heb ik dit product eigenlijk wel echt nodig?

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren