Is in een restaurant een flesje water doorberekenen klantgericht?

Door Frans van Rooij, op 9 januari 2023

Deel deze blog via

Tijdens de Corona sputterde de horeca-sector in allerlei toonsoorten. Men vond dat de overheid verplicht was hen te ondersteunen. Sommigen slaagden er in om de eigen businessmodellen aan te passen aan de tijdsgeest. Anderen legden het loodje.

Inmiddels draait de sector weer op volle toeren. Alhoewel het besteedbare inkomen voor uit te gaan bij de doelgroep door hogere kosten veranderd is, vraagt de horeca ook vanwege de hogere eigen kosten stevige vergoedingen voor hun producten en diensten. Op zich heb ik daar geen problemen mee wanneer zij dat 'compenseren' met het optimaal 'verwennen'  van hun bezoeker. Maar wat is dan optimaal 'verwennen'? Voor een etentje met twee personen mocht ik onlangs € 390,00 'aftikken', waarbij het resataurant voor een flesje plat water € 8.00 doorberekende. Wanneer wij nu geen andere drank gedronken zouden hebben, heb ik daar geen probleem mee. Maar het bijpassende wijnarrangement gaf op de rekening per persoon een bedrag van € 44,00 aan. Ik heb dan moeite met het doorberekenen van het water. Dat voelt niet als 'verwennnen'. 

Volgende keer toch maar even beter 'checken'. 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren