In meerdere behoeften tegelijk te voorzien vraagt om een bepaalde inspanning

Door Frans van Rooij, op 6 oktober 2020

Deel deze blog via

Wereldwijd hebben 60% van de ouders hulp van buitenaf bij de zorg voor hun kinderen. Het verlangen van kinderen naar het grenzeloze spel, cruciaal voor de zelfontplooiing, botst tegen de behoefte van ouders om een schijn van orde te bewaren. Iets dat in deze tijd steeds moeilijker te bereiken is.

COVID zorgt met het verplicht thuiswerken voor extra inspanning van ouders, waarbij een burn-out op de loer ligt.

Nu is er bij IKEA altijd een focus geweest op kinderen en op wonen in kleine ruimtes. LEGO GROUP staat bekend om hoe zij kinderen over de hele wereld inspireren met spel, waarmee zij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Deze twee organisaties hebben de handen ineen geslagen en lanceren de collectie BYGGLEK: een reeks producten die spelen en opruimen samenbrengt. Zij zien spelen als een essentieel onderdeel van het dagelijks leven: het bevordert creativiteit, vermindert stress en brengt mensen samen. Maar rondslingerend speelgoed brengt ook frustraties met zich mee. Met de BYGGLEK opbergdozen ruim je losse steentjes op én maak je de mooiste creaties op, in en om de doos. Zo hoeven bouwwerken niet afgebroken te worden en spelen kinderen de volgende dag gewoon verder in hun eigen fantasiewereld.

Twee tegenstrijdige menselijke behoeften worden met deze innovatie met elkaar verzoend.

Als jij nu een expert bent in het voorzien in de ene behoefte, maar niet per se in de andere, is er dan een merk waarmee jij tijdens het ideevormingsproces zou kunnen samenwerken? Onze 'flocks', zwermen van samenwerkende zelfstandigen, zijn gebaseerd op het benutten van elkaars aanvullende kwaliteiten.

 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren