Kopstukken uit de Eindhovense techwereld betreuren het einde van NatLab, de researchafdeling van Philips die aan de wieg stond van radio, cd-speler en chipindustrie. Een studie toont aan dat we tegenwoordig bijna niet meer aan vernieuwing doen. Is anno 2023 alles wel zo'n beetje ontdekt?
Onderzoekers constateerden op basis van 45 miljoen wetenschappelijke artikelen en 3,9 miljoen octrooien over de periode 1945 - 2010 een dramatische afname van een ontwrichtingsscore. Niemand ontdekt meer de evolutie of de relaitiviteit. Het lijkt alsof de wetenschap lui is geworden. Er zouden een slechts eindig aantal uitvindingen en ontdekkingen in het universum mogelijk zijn.
Toch zijn we nog maar net begonnen met de vierde industriële revolutie, met spannende ontwikkelingen als kunstmatige intelligentie.
Sleutelfiguren in de Brabantse hightechwereld zetten echter met 'Engine' diverse toponderzoekers van verschillende bedrijven telkens een paar maanden samen voordat ze weer terugkeren naar het eigen bedrijf. Hier komen studenten en docenten van TU Eindhoven bij. In vijf minuten vind je dan de specialist die jouw probleem oplost.
Zelf werken wij al jaren met Flocks. Wij stellen bij elk organisatorisch vraagstuk van een klant een zwerm van specialisten samen, die gezamenlijk aan de slag gaan. Dit levert telkens prachtige oplossingen op. Zo kun je de gewenste innovatie voor bedrijven ook oppakken. Wanneer je dan de klant, oftewel de eindgebruiker, ook in de zwerm (Flock) opneemt, ontstaan er mooie co-creaties.
Alles is bepaald nog niet uitgevonden.
Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.
Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community
Er zijn nog geen reacties.Meld je aan met LinkedIn om te reageren