Een school zonder één klaslokaal?

Door Frans van Rooij, op 3 mei 2023

Deel deze blog via

In Hellevoetsluis staat een school genaamd De Samenstroom. Dit kindcentrum is volledig ontworpen vanuit het perspectief van het kind. Het is een school zonder ook maar één klaslokaal.

Kindcentrum De Samenstroom biedt kinderen van 0 t/m 13 jaar onderwijs, opvang, zorg en behandeling en ondersteuning in het (speciaal) onderwijs. Vanuit één gedeelde visie en onder één dak laat men alles naadloos op elkaar aansluiten en 'samenstromen'.

Van buiten is het gebouw al meteen opvallend: de gevel van cortenstaal verwijst naar het industriële verleden van de wijk Nieuw Helvoet, waar de school staat. Binnen is de opzet open en flexibel, met intieme plekken, bedoeld om kinderen zich op hun gemak te laten voelen. 

Eigenlijk is dit een voorbeeld hoe je een organisatie dient op te tuigen: de gedeelde visie en missie krijgen vertaalslagen naar de doelgroep, waarbij die doelgroep leidend is in de uitvoering van de details. Hoe mooi kan het zijn. 

 

Over Frans van Rooij:
Ambitieuze mensen helpen om hun dromen te realiseren geeft mij een kick. Wanneer die ambitieuze mensen bij innovatieve organisaties werken is de kick intenser.

Meer informatie? Kijk op de website van Performance Community


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren