Je netwerk snel en makkelijk onderhouden via een LinkedIn-event

Door Amanda Hendriks, op 6 december 2019

Deel deze blog via

Je netwerk via LinkedIn opbouwen, opwarmen en onderhouden is natuurlijk fantastisch, maar persoonlijk bouw je toch het snelst en fijnst aan jullie relatie. Dan is het dus prettig als je elkaar, in ieder geval af en toe, ‘in real life’ ziet. Via LinkedIn Events kun je supersnel en makkelijk jouw connecties uitnodigen voor je eigen event of een event van iemand anders waar jij naar toe gaat. In dit blog leg ik uit hoe LinkedIn-events werken en waar je op moet letten om deze tool zo efficiënt en effectief mogelijk toe te passen.

LinkedIn-event aanmaken

De eerste stap is om een evenement aan te maken. Die optie vind je op de Home-pagina van LinkedIn, in de linkerkolom, waar je ook je groepen en hashtags vindt. In het midden zie je de optie ‘Events’ met een ‘+’ waarmee je een event kunt aanmaken. De events die je al hebt aangemaakt vind je trouwens ook onder die kop.

 

Om een event aan te maken vul je in:

  • De naam van je evenement
  • De locatie
  • Eventuele locatiedetails, zoals de verdieping, het nummer van de ruimte etc.
  • De dag en tijd (of de dagen en tijden)
  • Je tijdszone
  • Een beschrijving
  • De link waar men zich kan inschrijven
  • Of het een publiek of besloten evenement is

Voor de beschrijving heb je 5.000 tekens. Geef hierin aan waar je evenement over gaat, voor wie het is en wat het de bezoeker oplevert als hij of zij komt. Beschrijf ook wat geïnteresseerden moeten doen om zich aan te melden, bijvoorbeeld een Google formulier invullen of een ticket kopen via Eventbrite of je website.

Je kunt ook een logo en achtergrondafbeelding toevoegen om zo al sfeer aan je evenement toe te voegen en het qua huisstijl te koppelen aan je bedrijf.

Connecties uitnodigen voor je evenement

Als je je evenement heb aangemaakt kun je connecties gaan uitnodigen. Dit geldt trouwens ook voor events van anderen. Daarvoor kun je dus ook jouw connecties uitnodigen.

Dit doe je door rechts bovenin voor ‘Invite connections’ te kiezen. Vervolgens kun je al je connecties nalopen en aanvinken wie je wilt uitnodigen. Je kunt de groep ook verkleinen door de filters ‘location’, ‘current companies’ of ‘schools’ te gebruiken als dit voor jouw evenement van toepassing is. Dan hoef je niet je complete lijst door te nemen.

Als je de connecties die wilt uitnodigen hebt aangevinkt, klik je op de blauwe knop met ‘Invite’. Je connecties krijgen dan deze melding te zien op hun computer of in de LinkedIn-app:

 

Een klein nadeel is dat niet iedereen doorheeft dat je, door hier op het vinkje te drukken, aangeeft dat je graag naar het evenement komt. Omdat deze melding er hetzelfde uitziet als een connectieverzoek denken sommige mensen dat ze een connectieverzoek accorderen. De meesten klikken in ieder geval niet door naar de informatiepagina. Daardoor lezen ze niet wat ze misschien nog meer moeten doen om zich aan te melden. Dit is wel iets om rekening mee te houden.

Event delen met je netwerk

Naast het actief uitnodigen van je connecties kun je je evenement ook delen via je tijdlijn. Dit doe je door op ‘share event’ ook rechts bovenaan de pagina te klikken. Je kunt dan een eigen bericht schrijven, waarin je je evenement promoot. Dat bericht wordt vervolgens, voorzien van een link naar je LinkedIn-event-pagina, aan je connecties getoond. Maar door het algoritme weet je niet zeker hoeveel en welke connecties dat bericht zien. Hoe meer reacties op je bericht, hoe beter het getoond en dus gezien wordt. Roep in je bericht dus ook vooral op om via een reactie te laten weten of iemand komt en eventueel mensen te taggen voor wie het ook interessant is. Door die interactie wordt je bericht aan steeds meer mensen getoond.

 

Geïnteresseerden

Via de lijst met ‘Attendees’ kun je inzien wie er allemaal komen. Deze vind je ook rechts bovenaan de pagina.

Door op ‘See all’ te klikken krijg je de complete lijst te zien. Dit kun je trouwens ook als bezoeker inzien. Zo kun je dus van tevoren bekijken wie je op het evenement kunt ontmoeten.

 

Opwarmen

Je kunt in je LinkedIn-event ook berichten plaatsen. Post geregeld iets over je evenement. Stel bijvoorbeeld de spreker of sprekers voor, vertel iets over de locatie, deel iets over het organisatieproces. Kortom, warm mensen op in aanloop naar de dag zelf. Vergeet niet om ook de voordelen om te komen top-of-mind te houden.

Herinnering voorafgaand aan grote dag

Omdat LinkedIn-events nog heel nieuw zijn realiseert niet iedereen dat ze uitgenodigd worden voor een evenement (zie ook de alinea over je connecties uitnodigen). Een manier om te voorkomen dat je veel minder bezoekers krijgt dan dat jij op basis de ‘attendee list’ hebt berekend, is om kort voor de grote dag nog een herinnering te sturen.

Het is even wat handwerk, maar wel de moeite waard heb ik zelf ervaren bij de Open Coffee XL. Ik heb de lijst met aanmeldingen naast de lijst met geïnteresseerden op LinkedIn gelegd en degenen die zich nog niet officieel hadden aangemeld nog even een privéberichtje gestuurd. In dat berichtje stelde ik de vraag of ze nog konden komen en zo ja, of zich dan nog even via de officiële weg wilden aanmelden. Als je dit positief insteekt is het meteen een prettig en persoonlijk contactmoment.

Verslag naderhand

Post ook na het evenement (of zelfs tijdens) een verslag. Vertel bijvoorbeeld hoe de bezoekers het ervaren hebben of wat je geleerd hebt. Het liefst met foto`s waarop je de bezoekers of deelnemers actief aan de slag ziet. Ga voor foto`s met bekenden en tag diegenen voor gegarandeerde likes van henzelf en de mensen die hen weer goed kennen.

Samengevat

LinkedIn-events zijn een mooie manier om je evenement op LinkedIn onder de aandacht te brengen van je connecties, maar er zitten nog wel wat haken en ogen aan. Maar als je daar rekening mee houdt is het een superleuke manier om je netwerk heel persoonlijk voor evenementen, beurzen, seminars, workshops, webinars etc uit te nodigen en hen zo regelmatig persoonlijk te spreken. Succes!

Over Amanda Hendriks:
Ik ben Amanda Hendriks en ik help ondernemers om zich met behulp van LinkedIn te verkopen zonder te hoeven leuren. Ik combineer mijn jarenlange ervaring in marketing met mijn kennis van LinkedIn om je niet alleen te leren waar je de knopjes vindt, maar je ook te laten zien hoe je LinkedIn toepast om jouw bedrijf beter vindbaar en dus zichtbaar te maken, jezelf als expert profileert en jouw ideale klant te vinden. Je kunt bij mij terecht voor zowel 1-op-1-sessies als (incompany) groepstrainingen.

Meer informatie? Kijk op de website van Link Je Klant


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren