5 acties waarmee je het LinkedIn-algoritme blij maakt

Door Amanda Hendriks, op 4 augustus 2019

Deel deze blog via

Niet alles wat je op LinkedIn post wordt aan al je connecties getoond. LinkedIn heeft namelijk een algoritme dat bepaalt wie wat te zien krijgt. Gelukkig niet willekeurig en dus positief te beïnvloeden. In dit blog lees je wat je kunt doen om het LinkedIn-algoritme blij te maken en zo meer bereik te krijgen voor je berichten. 

Tip # 1: deel niet te veel

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat als je meer dan 20 berichten per maand post, LinkedIn je berichten steeds slechter toont. (Veel) Meer dan dit aantal plaatsen is dus niet nuttig voor je zichtbaarheid. Tenzij je op al je content ontzettend veel reacties krijgt (en je doelgroep dus blij wordt van alles wat je post) is het dus slim om zo`n 4 a 5 berichten per week als maximum aan te houden.

Tip # 2: deel niet te weinig

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat als je elke werkdag een bericht post, ongeveer 60% van je netwerk minstens eens per maand een bericht van je ziet. Maar post je nu heel weinig, bijvoorbeeld eens per maand, dan zal maar een heel klein deel van je netwerk dat berichtje zien. Je kunt je afvragen of het dan überhaupt zin heeft, of het een verschil maakt in je marketing. Uit een ander onderzoek bleek dat LinkedIn-gebruikers die minstens eens per week iets posten 4 keer zoveel kliks per bericht hadden dan gebruikers die minder vaak iets posten. Is elke werkdag voor jou een brug te ver? Probeer dan minstens eens per week iets te plaatsen.

Tip # 3: Plaats nooit ‘zomaar’ iets

Wanneer je regelmatig slechte content plaatst, dus content waar niemand op zit te wachten, krijg je niet alleen weinig tot geen likes, reacties en dus views, maar geef je ook een signaal aan het LinkedIn-algoritme dat je posts niet waardevol zijn. Hiermee snijd je jezelf in de vingers, want het is een vicieuze cirkel. Je content krijgt dan bij de start het label ‘low quality’ en wordt daardoor meteen al slechter getoond. Dat weer rechtbreien kost je veel moeite. Plaats dan liever iets minder vaak een bericht dat wel waardevol is.

Tip # 4: voorzie een artikel dat je deelt van een inzicht

Je deelt een artikel van een externe partij niet voor niets met je netwerk. Iets daaraan vind je interessant, dus vertel dat ook. Wat was voor jou het mooiste inzicht uit het verhaal? Hiermee prikkel je je netwerk om het artikel ook te gaan lezen. Ga iets dieper dan ‘Fantastisch artikel’ of ‘Echt even lezen’. Maak het persoonlijk, wat heb jij eruit gehaald? Onderzoek wijst trouwens uit dat artikelen die je deelt met een begeleidend bericht waarin je zo`n inzicht meegeeft, gemiddeld 56% meer kliks krijgen. De moeite waard dus. 

Tip # 5: tag mensen of bedrijven en gebruik hashtags

Mensen of bedrijven taggen in een bericht geeft bijna gegarandeerd een like of reactie. Mits je bericht voor hen relevant is natuurlijk, bijvoorbeeld over iets wat jullie samen gedaan hebben.
Het toevoegen van hashtags aan je berichten zorgt ervoor dat je bericht aan mensen getoond wordt die die hashtag volgen of er op zoeken. Dit kunnen ook mensen zijn met wie je niet gelinkt bent. Zo creëer je dus nog meer bereik. Probeer daarom in elk bericht iemand te taggen en/ of een hashtag toe te voegen. 

Over Amanda Hendriks:
Ik ben Amanda Hendriks en ik help ondernemers om zich met behulp van LinkedIn te verkopen zonder te hoeven leuren. Ik combineer mijn jarenlange ervaring in marketing met mijn kennis van LinkedIn om je niet alleen te leren waar je de knopjes vindt, maar je ook te laten zien hoe je LinkedIn toepast om jouw bedrijf beter vindbaar en dus zichtbaar te maken, jezelf als expert profileert en jouw ideale klant te vinden. Je kunt bij mij terecht voor zowel 1-op-1-sessies als (incompany) groepstrainingen.

Meer informatie? Kijk op de website van Link Je Klant


Reacties

Er zijn nog geen reacties.
 Meld je aan met LinkedIn om te reageren